Basisschool in Limbricht doneert 2.807,10 euro aan Sittard-Geleen Helpt

21 apr 2022, 12:00 Nieuws
20220420 121034 cheque bs lemborgh
Kinderen van Basisschool de Lemborgh in Limbricht hebben woensdag 20 april een cheque overhandigd aan Sittard-Geleen Helpt.
Het geld wordt besteed ten bate van vluchtelingen uit Oekraïne die in deze regio worden opgevangen.
Leerlingen van de Lemborgh konden zich opgeven voor de Mini-Mars van 10 kilometer die afgelopen zaterdag in Sittard werd gelopen. Ze betaalden vier euro per persoon (groepstarief is 3,25) en doneerde daarmee al 75 eurocent per persoon. Vervolgens zijn ze zelf op zoek gegaan naar sponsoren. Negenentwintig kinderen en vierenzestig begeleiders hebben de Mini-Mars gelopen. Jiska Clever, zelf juf van groep 6 zegt: “Roan van der Venne (10) heeft zelfs de 40 kilometer lange Swentiboldmars gelopen en maar liefs 900 euro bij elkaar gehaald. Wij zijn bijzonder trots dat onze leerlingen dit totaalbedrag bij elkaar hebben gehaald voor mensen uit Oekraïne".
Sittard-Geleen Helpt is een samenwerking tussen diverse goede-doelen-instanties zoals Het Glanerbloempje en Petje af Zuid-Limburg. Het ingezamelde geld wordt besteed aan activiteiten voor vluchtelingen uit Oekraïne die in gemeente Sittard-Geleen verblijven.