Doorgaan Culturele Stoet Oogstdankfeest opnieuw onzeker

19 mrt 2017, 10:38 Nieuws
oogstdankfeest berg aan de maas culturele stoet 2015
Sittard-Geleen.nieuws.nl
In 2016 trok er door omstandigheden tijdens de jaarlijkse Oogstdankfeesten geen culturele stoet door Berg aan de Maas.
Het zou de 70e stoet zijn geweest. De organisatie moest er noodgedwongen van afzien omdat men niet meer kon beschikken over een loods waar de wagens gebouwd konden worden.
Men zag de problemen ruim van tevoren aankomen en ging een paar jaar geleden al op zoek naar een geschikte nieuwe wagenbouwlocatie binnen de gemeente. Nu die nog steeds niet gevonden is begint de tijd voor de organisatie van de stoet te dringen en gaat men noodgedwongen op zoek naar een geschikte locatie buiten de gemeentegrenzen.
De organisatie vreest dat een tweede opeenvolgende annulering van de culturele stoet de doodsteek voor het hele evenement wordt, dat zich sinds 2014 opgenomen weet in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Wanneer men niet snel een alternatieve locatie voor de bouw van de praalwagens vindt is men namelijk te laat voor het boeken van voldoende geschikte groepen en muziekgezelschappen voor de stoet. Dat meldt dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.
De organisatie zoekt voor de periode juni tot en met augustus een loods in de Westelijke Mijnstreek. Men heeft behoefte aan ongeveer 900m2 vloeroppervlak en een hoogte van 5,5 meters. Beschikt u over een dergelijke ruimte of heeft u een tip? Stuur dan een e-mail aan [email protected] .