Dave Ensberg-Kleijkers wint Jan Peter Balkenende Award

07 nov 2015, 23:07 Nieuws
dave ensberg merici 16 9
Tijdens het CDA-congres in Utrecht werd de in Sittard-Geleen woonachtige Dave Ensberg-Kleijkers uitgeroepen tot winnaar van de Jan Peter Balkenende Award.
De award werd uitgereikt door de naamgever ervan.
Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jongere (18-31 jaar) die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het christendemocratisch gedachtegoed. De jury over Dave: "Hij heeft zich laten zien als een voorvechter voor de multiculturele samenleving, gedragen en geïnspireerd door de christendemocratische waarden."
Dave Ensberg-Kleijkers werd in de regio in een klap bekend toen hij dit jaar als Chocoprins in de Sittardse carnavalsoptocht meeliep om zijn kandidatuur voor de Statenverkiezingen voor het CDA onder de aandacht te brengen. In het dagelijks leven is hij voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting Biezonderwijs, een overkoepelende organisatie van zeven scholen voor SBO, SO, VSO en Praktijkonderwijs en een expertisecentrum in Tilburg.
Verder is hij doorgedrongen tot de finale van The Other Manager. Dit is een landelijke prijs voor de beste multiculturele manager van Nederland. De prijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt.