De handen gaan weer uit de mouwen met NL Doet

22 mei 2021, 20:15 Nieuws
droomdekentjes
NL Doet werd afgelopen jaar vanwege de coronapandemie afgelast, maar dit jaar gaat deze vrijwilligersactie in afgeslankte vorm wél door.
In heel Nederland zijn op dit moment 5531 klussen aangemeld, die op 28 en/of 29 mei aanstaande worden uitgevoerd. Ook in Sittard-Geleen zijn er weer een aantal activiteiten aangemeld. Welke dat zijn lees je op de website van NL Doet.
Een van de activiteiten in Sittard-Geleen is het breien en haken van droomdekentjes voor stichting de Regenboogboom . Een activiteit die zich vooral in een aantal zorgcentra voor ouderen afspeelt. Die gaan op 25, 28 en 29 mei aan de slag in achtereenvolgens Huize de Kollenberg, De Lemborgh en Hof van Serviam.
Liny Coenen-Jennen is al vele jaren actief voor de Regenboogboom en ze is blij dat – zij het op beperkte schaal – ouderen ditmaal ook voor NL Doet weer samen kunnen breien, zoals dat al vele jaren gebeurt. Ook toen de coronamaatregelen zeer streng waren werd door bewoners van diverse zorgcentra individueel veel gebreid en kon de Regenboogboom mooie dekentjes uitdelen aan kinderen die bijvoorbeeld door ziekte of een traumatische gebeurtenis wel wat extra troost, steun en warmte konden gebruiken. “Sinds 2014 zijn er door meer dan 100 dames in het Limburgse 3300 dekentjes gemaakt die niet alleen in Limburg maar door het hele land worden uitgedeeld,” aldus Liny Coenen.
Andere voor NL Doet aangemelde activiteiten in Sittard-Geleen: