De Marotte start crowdfundingactie voor brommobiel voor Bieleman Stan

26 nov 2022, 18:00 Nieuws
stan perree
Afgelopen week kwam in het nieuws dat de brommobiel van Stan Perrée bij zijn woning in Oud-Geleen was gestolen.
stan perree in zijn invalidenwagen brommobiel
De onlangs ontvreemde brommobiel van Stan
Stan is als vrijwilliger werkzaam in Kasteelpark Born en is in Sittard bekend als Bieleman bij stadscarnavalsvereniging De Marotte en als kenner van alle Sittardse oud-prinsen sinds de oprichting van De Marotte.
Stan heeft een lichamelijke en geestelijke beperking en is voor zijn vervoer afhankelijk van zijn brommobiel. Nu zijn karretje door dieven is ontvreemd is Stan zijn zelfstandigheid kwijt, want hij kan niet meer op eigen gelegenheid naar het Kasteelpark in Born of naar activiteiten van De Marotte in Sittard.
Het bericht over de diefstal van zijn brommobiel werd op Facebook honderden keren gedeeld, maar heeft er tot op heden niet toe geleid dat Stan’s 30km-autootje is teruggevonden of teruggebracht.
Stan heeft een Wajong-uitkering (70 procent van het minimumloon) en heeft dan ook jarenlang voor zijn brommobiel gespaard. Geld voor een nieuw brommobiel is voor hem dan ook niet zo snel bij elkaar gespaard...
Om Stan een hart onder de riem te steken heeft stadscarnavalsvereniging De Marotte daarom besloten om voor deze sympathieke Bieleman een crowdfundingactie te starten. Daarmee willen De Marotte Stan zo snel mogelijk weer aan een vervangende brommobiel helpen, zodat hij zijn zelfstandigheid en bewegingsvrijheid terugkrijgt.
“Stan is een jongeman die zich altijd inzet voor anderen, of dit nou mensen of dieren zijn. Wij zijn hem ook ontzettend dankbaar voor dat wat hij voor anderen doet en hopen dat wij er met deze crowdfundingactie voor kunnen zorgen dat hij een nieuwe auto kan aanschaffen, zodat hij weer zijn mobiliteit, maar ook zijn onafhankelijkheid terugkrijgt,” zo motiveert stadscarnavalsvereniging De Marotte het opzetten van deze actie voor Stan.
Meer informatie en doneren kan via onderstaande link: