Duizenden mensen bezochten asielzoekerscentra tijdens open dag

25 sep 2023, 9:05 Nieuws
cno sittard sobere onderkomens
Duizenden geïnteresseerden hebben zaterdag een bezoek gebracht aan een van de azc’s die de deuren hadden opengezet tijdens een open dag.
Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND is deze dag “zeer geschikt om te benadrukken dat asielzoekers buren zijn van iedereen in hun omgeving”. De azc’s zetten de deuren open op Burendag, een door het Oranjefonds georganiseerde dag.
Ruim honderd locaties deden mee aan deze open dag. Het aantal bezoekers was alleen al in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland meer dan 2200. Op alle andere azc’s lagen de aantallen tussen de vijftig en tweehonderd bezoekers, zo meldt het COA zaterdagavond na afloop.
Er waren modeshows, taallessen, kookworkshops, en zang en dans, aldus het COA. Het COA organiseerde de open dag samen met de partners Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) en VluchtelingenWerk Nederland. Zij vertelden op verschillende locaties meer over hun werkzaamheden op opvanglocaties.