Geslaagde negende editie Geheime Tuinen Festival

25 sep 2023, 10:00 Nieuws
geheime tuinenfestival 2023 baroesjko agnetentuin herfs oppe wal
Dat een leuk festival niet altijd gepaard hoeft te gaan met een hoog geluidsvolume en grote feestpaviljoens bleek zondagmiddag in Sittard.
Daar vond in het centrum van de stad, verspreid over Ursulinentuin, Jardin d'Isabelle, Jardin des Roses, het Toon Hermanshuis, de wijngaard Fort Sanderbout, de volkstuinen en de Agnetentuin de negende editie van het altijd charmante Geheime Tuinen Festival plaats.
De programmafolder beloofde behalve zon een gevarieerd programma in de verschillende tuinen. Uiteraard waren er ook weer een aantal Geheime Tuinen wandelingen voorzien. Daarbij gaat het niet enkel om de tuinen - ofschoon soms enigszins verscholen - zelf, maar meer over de historie ervan en de verhalen die erover zijn te vertellen.
Verder was er veel livemuziek, kon je er workshops volgen, droegen dichters hun gedichten voor en kon je er picknicken en gezonde producten uit de boomgaard kopen. In de Agnetentuin bracht de Sittardse band Baroesjko voor het eerst het nieuwe dialectliedje 'Herfs oppe wal' ten gehore. Baroesjko-voorman Mark Courage zong dat duet samen met gastzangeres Esther van Cleef. Corry Ehlen vertelde verhalen over haar tantes die zuster waren in het voormalige klooster aan de Plakstraat en meesterherboriste Bianca Kruitz gaf er een rondleiding met uitleg over kruiden.
Het prachtige nazomerweer zorgde ervoor dat het publiek - variërend van opa's en oma's en kinderen tot kleinkinderen - een heerlijke ontspannen lazy & sunny sunday afternoon kon beleven.