Echt Nep - Maaltijd van de geschiedenis op woensdag 16 oktober

13 sep , 16:00 Nieuws
maaltijd van de geschiedenis 2024
Tijdens de Maaltijd van de geschiedenis worden voor, tussen en na het opdienen van de verschillende gangen korte historische voordrachten gepresenteerd die aansluiten bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: Echt Nep.
De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Federatie Historie Sittard-Geleen-Born, Heemkundevereniging Geleen en het Regioarchief Sittard-Geleen. Deze activiteit vindt plaats in het pand Jupiterstraat 35a te Geleen, van 17:00 tot 19:30 uur.
Voor deelname moet u zich voor 9 oktober aanmelden via het e-mailadres [email protected]. Als u alleen vegetarisch wilt eten dan dit bij de aanmelding aangeven. Verder moet u voor deelname 25 euro overboeken naar de Federatie Historie Sittard-Geleen-Born, rekeningnummer NL 13 RABO 0112347452, onder vermelding van Maaltijd van de Geschiedenis 2024. Omdat het aantal plaatsen beperkt is wordt een vroege aanmelding geadviseerd, het kan teleurstelling voorkomen.
U kunt de volgende voordrachten verwachten:
- Heksenwaan. Ook in Limbricht (1674) door Lina Zeilstra
- Voor Zefke was het ‘Niet Echt Nep’. Het levensverhaal van de Sittardse stadsprofeet Zefke Mols (1874-1955), door Peter Vossen
- Frans Leufkens, de “vorst” van Geleen, door Ad Hoogenboom
- ‘Wrong plane, wrong pilot’. De fouten in de berichtgeving rond de in september 1944 te Obbicht neergestorte P47 Thunderbolt van Flight Lt. Kling, door Roy Jacobs