Eerste boek Dave Ensberg-Kleijkers voor Arnold Vanderlyde

20 sep 2017, 17:14 Nieuws
boek dave ensberg kleijkers bezielde beschaving
Op zondag 8 oktober 2017 verschijnt bij uitgeverij Aspekt het boek 'Bezielde Beschaving. Alles behalve een multicultureel drama' van Dave Ensberg-Kleijkers.
Het is het eerste boek van de hand van Dave Ensberg/Kleijkers. De auteur presenteert het boek die dag om 15:00 uur bij Cinecitta in Tilburg en overhandigt het eerste exemplaar aan Arnold Vanderlyde, meervoudig (inter)nationaal bokskampioen.
"Het is mijn oprechte en doorleefde overtuiging dat de beste jaren van ons land, van onze samenleving voor ons liggen. De échte gouden eeuw moet nog komen. Een gouden eeuw waarin medemenselijkheid, compassie, solidariteit, duurzaamheid en vele andere waarden die onderdeel zijn van een bezielde beschaving centraal staan", schrijft Dave Ensberg-Kleijkers in zijn schrijfdebuut 'Bezielde Beschaving'.
In dit boek deelt hij zijn opmerkelijke levensverhaal met de wereld. Een verhaal dat begint in de jonge republiek Suriname, het land dat zijn ouders ontvluchtten op zoek naar een veilige toekomst voor hun kinderen. Zijn jeugd is een zowel letterlijk als figuurlijk een pijnlijke cocktail van verdriet en liefde, teleurstelling en hoop, schaamte en succes. Nadat hij op 16-jarige leeftijd zijn geliefde moeder verloor, vond Ensberg-Kleijkers de weg omhoog. 15 jaar later werd hij de jongste onderwijsbestuurder van Nederland. Alles behalve een multicultureel drama!
Zijn levensverhaal vermengt Dave Ensberg-Kleijkers in 'Bezielde beschaving' met zijn visie op heikele maatschappelijke en politieke kwesties: mensenrechten, milieu, dierenwelzijn, zorg en onderwijs. Kwesties die de lezers uitdagen tot nadenken, reflecteren en (verder) onderbouwen van de eigen mening met oog op een bezielde beschaving. Met een voorwoord door oud-minister van Justitie prof. dr. Ernst Hirsch Ballin.

Boekpresentatie

Het boek wordt gepresenteerd op zondag 8 oktober a.s. te Cinecitta in Tilburg. Dagvoorzitter is Harriet Duurvoort, columnist van De Volkskrant. Zij zal de auteur tevens interviewen. Er is verder een muziekoptreden van Michaël Gabriël. Bezoekers zijn van harte welkom de boekpresentatie bij te wonen. Hiervoor dienen zij zich vooraf aan te melden via de website www.bezieldebeschaving.nl
. De auteur is aanwezig om persoonlijk boeken te signeren. Het boek is verkrijgbaar via Uitgeverij Aspekt en online boekwinkels.

Over de auteur

Dave Ensberg-Kleijkers (33) is werkzaam als voorzitter College van Bestuur van stichting Biezonderwijs. Hij is bestuurskundige (Universiteit Leiden) en verder maatschappelijk actief in verschillende organisaties. Ook publiceert hij geregeld opinieartikelen in diverse media. In 2015 won hij de Jan Peter Balkenende Award (CDA).