Eerste Rónj Taofel-bijeenkomst smaakt naar meer

15 jun 2021, 8:05 Nieuws
ronj taofel 05
Een van de werkgroepen van Stadslabs Sittard-Geleen richt zich speciaal op de zakelijke bezoeker.
De leden van de werkgroep bedenken en inventariseren ideeën om de bezoeker, die Sittard-Geleen om zakelijke redenen aandoet, meer bij de stad, de lokale ondernemers én elkaar te betrekken. Door het leggen van contacten met anderen te vergemakkelijken leren bezoekers eerder de mogelijkheden van de stad waar ze verblijven ontdekken en ontstaat er een klimaat waarin wellicht interessante samenwerkingen en ook vriendschapsbanden kunnen ontstaan.
Een van de manieren om dat doel te realiseren is de Rónj Taofel, waarvan de eerste editie afgelopen week plaatsvond bij hotel Merici in het historische hart van Sittard. Daar kwam een dertigtal ondernemers, ambtenaren van de gemeente, Stadslab-medewerkers en leden van Centrum Management Sittard samen voor een eerste informele kennismakingsronde en een etentje.
Het initiatief werd goed ontvangen en een aantal ondernemers, bijvoorbeeld van de Brightlands-campus op Chemelot, zien in de Rónj Taofel een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld expats en werknemers van startups die in Sittard-Geleen en omgeving verblijven op een leuke manier met elkaar en de stad te verbinden, zodat ze zich eerder thuis voelen en ook sociale contacten op kunnen doen.
Tijdens de eerste bijenkomst vertelde stadmaker Noah kort over het nieuwe Sittard-Geleen Buddy-experiment. Daarbij wordt gezocht naar inwoners uit Sittard-Geleen die het leuk vinden om af en toe als buddy op te treden voor nieuwe inwoners die zich hier als expat of ondernemer vestigen, maar die verder niemand kennen en ook geen weet hebben van de cultuur en de gewoontes die hier bestaan. Neem voor meer informatie contact op met Noah via [email protected] .
Het is de bedoeling om de Rónj Taofel elke tweede woensdag van de maand op wisselende locaties te organiseren.