Effectief Fortuna pakt drie punten in Deventer

11 aug , 16:45 Nieuws
fortuna wint in deventer augustus 2024
Fortuna Sittard trad vanmiddag om 14:30 uur in een volle Adelaarshorst in Deventer aan voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eredivisie.
Tegenstander Go Ahead Eagles was de afgelopen seizoenen in eigen huis steevast te sterk voor Fortuna. Ditmaal liep het anders.
Het publiek zag in de eerste 20 minuten van de eerste helft de meeste kansen, waarvan de beste voor de thuisploeg waren. Fortuna-doelman Mattijs Branderhorst voorkwam met een knappe redding dat een omhaal van Kramer in het doel belandde. Gaandeweg de eerste helft kwam er meer rust in het spel van Fortuna, dat de organisatie meer op orde wist te krijgen. Het scheelde ook dat Go Ahead wat gas terug leek te hebben genomen.
In de tweede helft was doelman Branderhorst opnieuw attent bij het verijdelen van een Deventer doelpoging. Kort daarna (57’) opende Alen Halilovic tegen de veldverhouding in de score ten faveure van Fortuna Sittard. Een goed kwartier later kopte Makan Aïko bij zijn competitiedebuut uit een voorzet van Mitchell Dijks snoeihard de 0-2 tegen de touwen. Fortuna wist vervolgens de thuisploeg ook de rest van de wedstrijd van scoren af te houden en daarmee de eerste driepunter en eerste uitoverwinning binnen te halen. Dat was, gezien de moeizame voorbereiding die Fortuna kende op het nieuwe seizoen, tegen de verwachting in.
Komende vrijdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Om 20:00 uur is Almere City FC de tegenstander in het stadion aan de Milaanstraat.
Opstelling Fortuna Sittard: Mattijs Branderhorst, Ivo Pinto, Shawn Adewoye, Rodrigo Guth, Mitchell Dijks, Lorentz Rosier, Josip Mitrovic (85’ Syb van Ottele), Ryan Fosso (90’ Milan Robberechts), Alen Halilovic (85’ Samuel Bastien), Makan Aïko (85’ Ante Erceg) en Kristoffer Peterson. (85’ Dario Grujcic).
Scheidsrechter Bos trok geel voor Laureintz Rosier van Fortuna Sittard en voor Twigt van Go Ahead Eagles.