Er komt weer leven in het BOSS-park

26 mrt 2017, 8:22 Nieuws
boss par herdenkingsmatch johan cruijff
Vrijdag 24 maart was het een jaar geleden dat Nederlands beste voetballer aller tijden op 68-jarige leeftijd overleed.
Cruijff - die voor het gemak van de buitenlandse media de spelling van zijn naam liet wijzigen in Cruyff - was ook de bedenker van de Cruyff-courts, kunstgras trapveldjes waarop de jeugd veilig kan voetballen. Er zijn inmiddels wereldwijd al meer dan 200 van dergelijke velden en één ervan ligt in het BOSS-park in Sittard-Oost.
Afgelopen woensdag hebben vrijwilligers uit Sittard-Oost samen met Sporting SIttard op het Johan Cruyff-court een voetbalwedstrijd georganiseerd als eerbetoon aan de een jaar geleden overleden oud-topvoetballer. Er werd een wedstrijd gespeeld tussen twee jeugdteams van Sporting Sittard.
Een dag eerder, op dinsdag 21 maart, was er een drukbezochte bewonersbijeenkomst over en voor het BOSS-park. Daarbij waren wethouders Leon Geilen en Astrid Verblakt aanwezig. De stand van zaken rond het BOSS-park, waarvan het zittende bestuur vorig najaar de taken neerlegde, werd toegelicht. Er is weer reuring: er is volop betrokkenheid vanuit de buurt, er zijn bewoners die mee willen denken over het organiseren en uitvoeren van activiteiten, over het beheer en het onderhoud van het park en een aantal mensen heeft aangegeven interesse te hebben in een bestuursfunctie.
Er worden intussen weer activiteiten ondernomen in het park aan de Bachstraat in Sittard. Op woensdagmiddag begeleidt Kim de Bruyn activiteiten voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ook Nadine Zaicsek van Partners in Welzijn werkt hier aan mee. Harry van der Pennen begeleidt de jeu de boules-activteiten voor de ouderen. Dat er ambitie is om méér te organiseren werd dinsdagavond al duidelijk, en daarvoor kan men nog wel wat vrijwilligers gebruiken!
BOSS-park