Expositie schilderijen Toon Hermans geopend

02 apr 2023, 20:00 Nieuws
zelfportret toon hermans
Zondagmiddag opende wethouder Andries Houtakkers bij Galerie Michel Knops op de Steenweg in Sittard een bijzondere tentoonstelling.
Tijdens deze expositie ziet u schilderijen die door Toon Hermans zijn gemaakt. De sfeervolle vernissage werd muzikaal omlijst door Lissa Meyvis en Cyrille Niël.
Alle geëxposeerde werken van Toon - doorgaans uitblinkend in eenvoud en krachtig kleurrijk - zijn te koop. Het gaat in totaal om 90 schilderijen met bloemen, zeezichten, landschappen en enkele zelfportretten. De werken zijn nooit eerder tentoongesteld, maar werden in 1995 afgebeeld in het in dat jaar uitgebrachte Schilderijenboek, met afbeeldingen van een door Toon eigenhandig gekozen selectie uit een verzameling van meer dan 300 doeken. Galeriehouder Michel Knops selecteerde daaruit de 90 schilderijen die nog tot 1 september aanstaande in zijn galerie zijn te bezichtigen. (Lees verder onder de foto.)
rood herfstlandschap toon hermans
Rood herfstlandschap (olieverf op doek) - Toon Hermans
Galeriehouder Michel Knops is uiteraard enorm enthousiast over de expositie, die bij voorbaat al een succes genoemd mag worden. "Ik krijg erg veel telefoontjes met informatieverzoeken uit heel het land en zeker ook uit België, waar veel Toon-fans wonen. Er worden zelfs al busreizen georganiseerd voor Toon-fans om de expositie in Sittard te komen bezoeken."
Galerie Michel Knops
Steenweg 42-44 Sittard
+31 (0)46 4510262
Openingstijden:
– Woensdag, donderdag en vrijdag van 11:00 tot 18:00 uur
– Zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur
– Zondag van 13:00 tot 17:00 uur
opening expositie toon hermans bij galerie michel knops
Openingswoord van wethouder Andries Houtakkers