Flat op Eisenhowerstraat in Sittard krijgt muurschildering

27 jun 2021, 16:05 Nieuws
mural eerste eisenhowerflat
Wie via de spoortunnel richting Limbrichterveld rijdt heeft het wellicht niet gezien, maar wie vanaf de Lupinestraat richting Tunnelstraat in Sittard rijdt kan het onmogelijk zijn ontgaan.
Op de zuidelijke zijgevel van het eind jaren zestig van de vorige eeuw verrezen flatgebouw wordt momenteel door twee kunstenaars gewerkt aan een kolossale muurschildering.
Martin Plag alias James Jetlag uit Heerlen en Marcus Debie – ook bekend als Gomad – werken daar aan een mural die een eerbetoon moet worden aan de buurt, zijn bewoners én Toon Hermans.
Het idee voor de mural ontstond tijdens gesprekken met oud-bewoners van de derde – inmiddels gesloopte – flat voerde met ZOwonen. Met de sloop van die flat werd afscheid genomen van een kleurrijk verleden. De verhalen van de oud-bewoners over hun wijk vormden de inspiratie voor de mural van James Jetlag en Gomad. Als het weer meewerkt is de muurschildering naar verwachting in de tweede week van juli gereed.
Het is de tweede grote mural die op initiatief van ZOwonen op een flatgevel wordt aangebracht. Eerder gebeurde dat al op de gevel van de Van Goyenflat in Geleen-Zuid.