Verstappen onbedreigd van pole naar overwinning in Stiermarken

27 jun 2021, 17:00 Sport
max verstappen wint gp stiermarken
Max Verstappen heeft vandaag in Oostenrijk met overmacht de Grand Prix van Stiermarken gewonnen.
De Limburger vertrok met zijn Red Bull vanaf pole position en gaf de leiding in de race geen moment af. Qua spanning was deze race niet te vergelijken met de race van vorige week op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk. Geen safety cars, geen regen en voorin geen spektakel.
Lewis Hamilton kon geen moment een bedreiging vormen. De Brit finishte als tweede en wist in de slotfase wel de snelste raceronde te rijden en daarmee een extra WK-punt te pakken. Valtteri Bottas kende een goede middag. Hij finishte als derde en maakte daarmee twee van de drie door een gridstraf verloren plekken goed. In de slotfase kwam Sergio Perez net tekort om de derde plek van Valtteri Bottas nog te kunnen bedreigen. De Mexicaanse teamgenoot van Sergio Perez finishte als vierde.
Verstappen pakte vandaag de 14e overwinning van zijn carrière en vergrootte daarmee zijn voorsprong in de leiding voor het WK. Daarin heeft hij nu 136 punten, 18 punten meer dan Lewis Hamilton. De regerend wereldkampioen staat op de tweede plek met 118 punten. Ook in het constructeurskampioenschap gaat Red Bull aan de leiding: met 252 punten bedraagt de voorsprong op Mercedes na 8 races 40 punten.