Fortuna Sittard verliest met 3-0 van Vfb Stuttgart

20 jul , 18:00 Nieuws
vfb stuttgart fortuna sittard
Fortuna Sittard speelde vanmiddag in het Frankenstadion in Heilbronn zijn derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Een derde oefenzege zat er tegen Vfb Stuttgart, dat afgelopen seizoen op de tweede plek van de ranglijst van de Bundesliga eindigde, geen moment in.
Silas bracht Stuttgart in de 13e minuut van het duel op voorsprong, vier minuten later verdubbelde Leweling de voorsprong. In het verdere verloop van de eerste helft werd er niet meer gescoord. Fortuna had moeite met het hoge speeltempo van de tegenstander.
In de tweede helft tilde Diehl de stand naar 3-0 (67'). Daarmee was tevens de eindstand bereikt van het duel, dat 120 minuten duurde, zodat beide coaches zoveel mogelijk spelers aan het werk konden zien. Fortuna kreeg tegen Stuttgart amper kansen.
Aanstaande donderdag 25 juli staat het vierde oefenduel op de agenda en ook dan is een Duitse Bundesligaclub de tegenstander. Om 13:00 uur treedt Fortuna Sittard in het eigen stadion aan tegen Borussia Mönchengladbach. De wedstrijd begint om 13:00 uur.