Für das richtige Oktoberfest mit die Prommies: Regional Rundfunk START

12 okt 2016, 10:49 Nieuws
start interview
Vanaf vrijdag 21 oktober vindt het 12e Oktoberfeest plaats in Sittard-Geleen. Ook dit jaar besteedt Streekomroep Start (Regional Rundfunk START) daar met haar radio-uitzending STARTpun(k)t volop aandacht aan dit grote evenement.
Vanaf 2013 heeft Streekomroep START interviews gemaakt met Kassala, Mickie Krause, Dieter Koblenz, Dj Dirndl, Sumpfkröten, Black Fööss, Brings, Rauber, Domstürmer, Voxxclub, Höhner, Jürgen Drews, Klüngelköpp en Paveier. Het is Streekomroep START ook dit jaar weer gelukt om de grote artiesten voor de microfoon te krijgen.
Een van de hoogtepunten van het programma STARTpun(k)t was in 2014 een interview met de Oostenrijkse Volks Rock'N'Roller Andreas Gabalier. Vorig jaar voorafgaand aan hun waanzinnig concert tijdens het Oktoberfeest 2015 was de Oostenrijkse topformatie de Schürzenjäger te gast in de studio in Geleen.
Ook deze editie van het Oktoberfeest 2016 komen weer diverse bekende buitenlandse artiesten naar de studio en wordt er live Festwiesen muziek gemaakt. Welke artiesten dat zijn blijft nog even een verrassing, maar Streekomroep START is zeer verguld met de ontvangen toezeggingen.
Uitzendtijden zijn vanaf vrijdag 21 oktober en daarop volgend maandag, dinsdag en woensdag telkens van 10:00 tot 12:00 uur met een herhaling van 17:00 tot 19:00 uur. Het wordt een afwisselend (muziek)programma waarbij het regionale nieuws zeker niet vergeten wordt. De presentatie is in handen van 'der Frans und Herr Biek', de techniek wordt verzorgd door Rinus Moerkens.
START radio is te beluisteren in de ether op FM 99.1 MHz en FM 107.3 en via de kabel op FM 87.5 MHz. Wie radio luistert via de televisie stemt af op Ziggo kanaal Digitaal op 916 of op kanaal 837/3150 voor wie een KPN-abonnement heeft.