FvD zorgt voor stevige irritatie bij CDA-campagnevoerders

06 mrt 2021, 20:00 Nieuws
displays met cda affiches overgeplakt door fvd
Het is een gentlemen's agreement: tijdens verkiezingscampagnes is het not done om de affiches van je eigen partij over die van een andere politieke partij te plakken.
Kennelijk zijn de mensen die in Limburg de campagne van FvD ondersteunen hier niet van op de hoogte, dan wel wenst men zich daar niets van aan te trekken. Niet alleen in Sittard, maar ook in diverse andere plaatsen in Limburg, zoals in Kerkrade en in Valkenburg, werden FvD-affiches over affiches van andere partijen geplakt.
Op de foto boven dit bericht een van de CDA-affiches op de Whererweg in Sittard, waaroverheen twee FvD-affiches zijn geplakt."Onfatsoen ten top," aldus een boze Wim Clerx, die in Sittard-Geleen campagneleider is voor het CDA. Clerx vervolgt: "De door ons gehuurde en door FvD misbruikte displays worden komende week van nieuwe affiches voorzien. Die affiches moeten helemaal uit Groningen komen. Zo kort voor de verkiezingen betekent dat, dat er een koerier moet worden ingeschakeld om de affiches snel in het zuiden te krijgen. Vervolgens moeten alle bevuilde displays zo snel mogelijk van nieuwe affiches van Martijn van Helvert worden voorzien. Al met al een flinke onvoorziene kostenpost. De rekening gaat dan ook naar meneer Baudet, die tevens het verzoek heeft gekregen om zijn achterban op te roepen met dit vervelende plakgedrag te stoppen".