Op Pinkstermaandag werd op de Markt in Sittard voor het vierde jaar op rij het gezellige culinaire evenement
Zitterd op 't Menu georganiseerd.
Een dag waarop een groot deel van de lokale horeca zich presenteerde met hapjes en drankjes. Het publiek kon terecht bij een twintigtal kraampjes en foodtrucks van Sittardse horecaondernemers. De gerechten varieerden van wraps en hamburgers tot oesters en een fritto misto van mossel, pijlstaartinktvis en spiering.
Detapwedstrijd, die geldt als een voorronde voor het Nederlands Kampioenschap dat tijdens de Horecava wordt gehouden, telde een kleine 20 deelnemers. Een deskundige jury, bestaande uit Tom Opgenhaffen (winnaar NK tappen 2013), Raymond Hardy (winnaar NK tappen 2017), meervoudig regiokampioen Maurice Gilissen en Math Liegeois, tapinstructeur Brand Bierbrouwerij, kwam uiteindelijk tot de volgende top-3:
- Lynn Neutelings van kasteel brasserie Wijnandsrade
- Pat Vullers van De Vief Heringe, Sittard
- Eef Vaessen van café D’Hollande
Bob James (bekend van Bob’s BBQ) en Reinier Kleikers van Meet Street wezen Teije Debie van restaurant Apotheek uit Sittard aan als de winnaar van debarbecue-wedstrijd. De prijs voor debeste hamburgerging dit jaar naar Tapperie de Gats. Tweede werd de hamburger van restaurant Apotheek en derde die van Gastrobar 1677.
Vandaag kon ook het door brouwerij Ambrass gebrouwen Sittardse jubileumbier Tripel Sittard 775 worden geproefd, Het bier viel uitstekend in de smaak en vond gretig aftrek.
Klik op de foto boven dit bericht op meer foto's van Zitterd op 't Menu te bekijken.