Gouverneurspenning voor André Simon

18 aug , 13:05 Nieuws
gouvernement maastricht
André Simon heeft op 15 augustus uit handen van gouverneur Emile Roemer de Gouverneurspenning ontvangen.
Hij kreeg deze onderscheiding naar aanleiding van zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Waringin en uit waardering voor zijn langdurige inzet voor de Indische en Molukse gemeenschap in Limburg en voor het leggen van verbindingen met andere Limburgers. De Gouverneurpenning werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse Indië Herdenking in Heerlen.
De Stichting Waringin heeft als missie: het verbinden en verankeren van de Indische en Molukse geschiedenis met het heden en de toekomst. De stichting wil dit bereiken door het aanbieden van diensten die verband houden met deze geschiedenis en met het hiermee samenhangend cultureel erfgoed. Dit doet men door het ontplooien van initiatieven die een bijdrage leveren aan het uitdragen van de Nederlands-Indische geschiedenis als onlosmakelijk deel van de Nederlandse geschiedenis.
De stichting verzorgt o.a. gastlessen op middelbare scholen, helpt de Dag van het Indisch Erfgoed in het theater in Heerlen mee te organiseren en neemt deel aan de jaarlijkse Indië-herdenking. De stichting Waringin heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van een eigen Indië-monument in Heerlen (in 2019).
Gouverneur Emile Roemer: "André heeft zich onvermoeibaar ingezet voor de Indische en Molukse gemeenschap in Limburg. Hij heeft het mogelijk gemaakt dat óók Indische en Molukse Limburgers op de dag van vandaag een plek hebben om te herdenken wat na de oorlog voorgoed verdween. Ik kan daar niet anders dan het diepste respect voor hebben."

Gouverneurspenning

De Gouverneurspenning is een exclusieve onderscheiding die door de gouverneur wordt toegekend aan personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben ingezet voor de provincie Limburg en haar bevolking.