Gratis cursus over het behouden van oude films

03 mei , 10:00 Nieuws
super8 spoelen films viewer
© Freep!k
Die oude filmrollen en videobanden die u wellicht nog ergens op zolder heeft liggen hebben helaas niet het eeuwige leven.
Maar ze bevatten wel vaak een schat aan informatie, die helaas verloren dreigt te gaan als we niet in actie komen! Regioarchief Sittard-Geleen/Archief De Domijnen geeft op dinsdag 21 mei een gratis cursus over het bewaren van oud film- en videomateriaal.
De cursus wordt gegeven in het kader van het MobiReel-project van het Europese programma Erasmus+. Dit project draait om het op een betaalbare wijze digitaliseren van oude films en video’s. Samen met organisaties uit Bulgarije (Student Computer Art Society in Sofia en Regionale bibliotheek Veliko Tarnovo), Noord-Macedonië (Kinoteka na Republika Severna Makedonija) en Duitsland (Zeutschel GmbH) heeft Regioarchief Sittard-Geleen/Archief De Domijnen samengewerkt om trainingsmaterialen te ontwikkelen om te ondersteunen bij het bewaren, digitaliseren én delen van oude films en video’s.
Op dinsdag 21 mei organiseert Regioarchief Sittard-Geleen tussen 09:30 uur en 16:00 uur een cursus in het Erfgoedcentrum aan de Kapittelstraat 6 in Sittard. Daarin wordt het MobiReel project voorgesteld en wordt kort ingaan op de thema’s die aan bod komen bij het bewaren, digitaliseren en delen van oude films en video’s. Ook wordt een demonstratie gegeven van het digitaliseren van een 8mm film.
De cursus is bedoeld voor iedereen die zelf nog oude films wil digitaliseren, voor (bestuurs)leden van historische verenigingen, voor mensen die werken bij een archiefdienst of bij een museum en voor iedereen die het onderwerp interessant vindt.
Er is plek voor maximaal 25 cursisten. Aanmelden voor deze cursus kan tot en met donderdag 16 mei door een e-mail te sturen naar [email protected] . Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Han Adriaans via [email protected] of bel 0653732191.