Tweede editie Heel Geleen Bakt weer uitstekend bezocht

15 okt 2016, 18:18 Nieuws
de winnares
Een tweede editie van Heel Geleen Bakt kon na het succes van vorig jaar natuurlijk niet uitblijven. En ook ditmaal was er doorlopend volop belangstelling van het winkelend publiek.
Op het theaterplein van de Geleense Markt stond een paviljoen waarin diverse Geleense bakkers hun producten voor de ogen van het publiek bereidden. Allerlei baksels, van nonnevot via speculaas en vlaai tot brood en pizza, werden met het nodige vakmanschap voorbereid en afgebakken en vonden vervolgens gretig aftrek.
Net als vorig jaar was er ook een bakwedstrijd voor thuisbakkers aan Heel Geleen Bakt verbonden. Stonden vorig jaar zelfgebakken cakes op het menu, ditmaal moesten er thuis vlaaien worden gebakken en dat schijnt toch iets moeilijker te zijn. Een knappe derde prijs was er voor de kruimelvlaai van het 12-jarige baktalent Sem van Zetten uit Sittard. De rijstevlaai van Marly Coenen-van Montfort uit Koningsbosch won het zilver en de Belgische Jolanda ten Broeke uit Maasmechelen bakte de winnende perentaart. Heel Geleen Bakt is daarmee snel uitgegroeid tot een evenement dat niet alleen buiten de Geleense, maar zelfs buiten de landsgrenzen bekend is.
De prijzen werden uitgereikt door wethouder Astrid Verblakt, die vandaag samen met de bakkers Harry Honings, Hub Kusters en Piet Gardeniers in de jury zat.
Klik op de foto boven dit bericht om meer foto's van Heel Geleen Bakt te bekijken.