Maoming en Sittard-Geleen tekenen intentieovereenkomst

15 okt 2016, 17:22 Nieuws
ondertekenen intentieovereenkomst
Begin juli bracht onder leiding van burgemeester Sjraar Cox een delegatie van de gemeente Sittard-Geleen, LIOF en chemiecomplex Chemelot onder meer een bezoek aan de Chinese miljoenenstad Maoming .
Ook Shenzen en Shanghai werden bezocht. Dat gebeurde op uitnodiging van investeerder Chen Yagui, die het voormalige Franse Klooster op het oude ziekenhuisterrein in Sittard heeft aangekocht en in het complex een Chinees medisch en cultureel centrum, inclusief hotelaccommodatie, gaat onderbrengen. In China werden middels presentaties veel contacten gelegd met het bedrijfsleven.
groepsfoto
Wethouder Pieter Meekels, burgemeester Sjraar Cox, burgemeester Li Hongjun van Maoming en investeerder Chen Yagui
Zaterdag bracht burgemeester Li Hongjun van Maoming samen met een delegatie Chinese ondernemers en investeerder Chen Yagui, die voorzitter is van de kamer van koophandel in Maoming, een tegenbezoek aan Sittard-Geleen.
In de ochtend werd een bezoek gebracht aan bedrijventerrein Chemelot en de Chemelot campus waar diverse presentaties werden gegeven.
Daarna werd in Ligne een overeenkomst getekend tussen beide steden, waarin de intentie werd uitgesproken om de komende jaren samen te bekijken welke mogelijkheden er zijn om samen te werken op diverse terreinen. Daarbij moet worden gedacht aan economische samenwerking, en samenwerking op het gebied van handel, wetenschap & technologie, onderwijs, duurzaamheid en toerisme.
groepsfoto
De delegatie uit Maoming te gast in Sittard-Geleen