Heemelrijk Tuin Jupiter geopend

08 mei 2023, 10:00 Nieuws
heemtuin heemelrijk 01
Twee jaar geleden werd gestart met de aanleg van Hemelrijk Tuin Jupiter, gelegen naast het verenigingslokaal van Heemkundevereniging Geleen aan de Jupiterstraat.
De door Nic Smeets ontworpen tuin werd door vrijwilligers gerealiseerd, die daarbij werden aangestuurd en bijgestaan door vakmensen van hoveniersbedrijf Jeroen Klinkers. Het project werd gecoördineerd door Ad Raeven en Wil Ramekers.
Het resultaat mag gezien worden. In de tuin groeien en bloeien kruiden, vruchten en andere gewassen uit de eigen streek en ook wordt er hop verbouwd die door de lokale brouwerij Logister gebruikt wordt voor het brouwen van bier.
De opening van de tuin werd zaterdagmiddag onder flink wat belangstelling verricht door wethouders Leon Geilen en Andries Houtakkers. Ben Erkens en de Augustiner Kapel zorgden voor de muzikale omlijsting.
Op iedere eerste zaterdag van de maand staat van 10:00 tot 12:00 uur een tuinthema centraal. De verdere openingstijden zijn: maandag en donderdag van 14:00 tot 16:30 uur en dinsdag van 19:00 tot 20:00 uur. Een bezoek op afspraak aan heemtuin en het gebouw van de Heemkundevereniging Geleen aan de Jupiterstraat 35 in Geleen behoort eveneens tot de mogelijkheden.