Hoopvolle Horizon Poster biedt gratis steun en hulp aan inwoners van Sittard-Geleen

16 okt , 20:00 Nieuws
uitstapje kleine beurs
Greutsj
In een gezamenlijke inspanning om armoede te verlichten en het stigma rondom hulpvragen te verminderen, lanceren Burgerkracht Limburg, Greutsj, Partners in Welzijn en het Leger des Heils de "Hoopvolle Horizon Poster".
Deze poster geeft een overzicht van gratis beschikbare hulpbronnen voor inwoners van de gemeente Sittard-Geleen.
De officiële onthulling van de poster vindt plaats op woensdag 23 oktober. Het evenement wordt in twee sessies gehouden: van 10:00 tot 12:00 uur in het BOSShuis, Vrangendael, Sittard, en van 13:00 tot 15:00 uur in The Place, Centrum Geleen. Bezoekers ontvangen bovendien gratis goodiebags.

Hoop en veerkracht bevorderen

"We weten dat veel mensen die in armoede leven, zich niet altijd melden voor hulp vanwege schaamte of omdat ze niet weten waar ze terecht kunnen," zegt Anne Fingskes van Partners in Welzijn (PIW). "Met deze poster willen we niet alleen praktische steun bieden, maar ook een gevoel van hoop en saamhorigheid creëren in de gemeenschap."

Een netwerk van steun

De "Hoopvolle Horizon Poster" is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen lokale organisaties die zich inzetten voor armoedebestrijding. Tijdens een recente netwerkbijeenkomst bij Burgerkracht Limburg werd duidelijk dat er veel hulpbronnen beschikbaar zijn, maar dat deze vaak onvoldoende bekend zijn bij de mensen die ze nodig hebben.
"Dit initiatief is een stap richting een gemeenschap waar niemand aan de zijlijn hoeft te staan," aldus Cees Bontekoe van het Leger des Heils. "We willen dat iedereen weet dat er altijd een plek is waar ze terecht kunnen voor steun."
Michel van Dijke van Greutsj voegt toe: "De poster zal op verschillende locaties worden verspreid en is ook digitaal beschikbaar. We moedigen iedereen aan om deze informatie te delen, zodat iedereen die hulp nodig heeft, deze eenvoudig kan vinden. Meer informatie is te vinden op www.Greutsj.nl en via de Facebookpagina 'Hoopvolle Horizon'. Samen kunnen we werken aan een meer inclusieve en veerkrachtige gemeenschap."
Voor meer informatie over de "Hoopvolle Horizon Poster" of om bij te dragen aan dit initiatief, kunt u contact opnemen via [email protected].