Humankind en MIK & PIW Groep samen voor de zorg

29 nov 2021, 10:10 Nieuws
De regio staat voor een stevige uitdaging. Toenemende besmettingen, uitval van medewerkers, scholen die sluiten, afschaling van de reguliere zorg, overvolle ziekenhuizen en agressie op straat.
"We weten niet hoe lang het nog gaat duren en hoe we dit gaan volhouden. Wat we wel weten is dat de nood hoog is," aldus MIK & PIW Groep. MIK & PIW Groep opent daarom vanaf vandaag extra kinderopvangmogelijkheden in Maastricht en Sittard voor kinderen van ouders die in de punt van de zorg werken. Kosteloos en ongeacht of deze ouders een contract hebben voor kinderopvang. Humankind inventariseert de behoefte en is voornemens om dit vanaf maandag 6 december 2021 aan te bieden in de regio Parkstad.
“We bieden de kinderen op professionele en fijne wijze opvang en de mogelijkheid om online les te volgen. Door te zorgen dat ouders hun kinderen met een gerust hart bij ons kunnen brengen, kunnen zij zich focussen op wat onze regio hard nodig heeft: zorg met aandacht”, aldus Claire van der Velden, directeur Limburg-Zuid bij Humankind. “We leveren niet direct handen aan het zorgbed, maar kunnen er wel voor zorgen dat de medewerkers die hiervoor zijn opgeleid daar meer aandacht kunnen geven. Zo maken we samen het verschil.”

Een bijzondere samenwerking tussen alle onderdelen van beide organisaties

Humankind en MIK & PIW Groep bestaan samen uit zeven stichtingen die kinderopvang en sociaal werk bieden in de regio Parkstad, de Westelijke Mijnstreek en Maastricht Heuvelland. De activiteitenprogramma’s worden mogelijk gemaakt door de onderlinge samenwerking. Alle medewerkers worden opgeroepen mee te helpen om de extra faciliteiten in te regelen. Door nauwe afstemming met de zorgorganisaties in de gehele regio wordt naar behoefte op- of afgeschaald.
De extra kinderopvangmogelijkheden worden gerealiseerd in Maastricht, Sittard en een nog nader te bepalen locatie in Parkstad. Deze locaties zijn dan geopend tussen 07.00 - 18.30 uur. Zorgmedewerkers die in de punt van de corona-gerelateerde zorg werken kunnen zich melden door hun contactgegevens, functie, werkgever en kinderopvangbehoefte door te geven via [email protected] voor de regio Parkstad en via www.spelenderwijs.nl/noodopvang voor de regio Maastricht en Sittard.