Informatieavond over CNO voor inwoners Sanderbout

30 mei 2023, 20:00 Nieuws
terrein cno in aanleg sittard zondag 28 mei 2023
De gemeente belegt op woensdag 31 mei een informatiebijeenkomst voor inwoners van Sanderbout over de komst van een Crisisnoodopvang naar Sittard.
In de CNO, die voor de duur van één jaar wordt ondergebracht op een terrein aan de Zurichstraat, worden zo'n 300 asielzoekers ondergebracht,
De bijeenkomst begint om 18:30 uur, eindigt om 21:00 uur en wordt belegd in MFC Ónger de Twee Tores. Inwoners van Sanderbout zijn per brief voor de bijeenkomst uitgenodigd. Eerder achtte het College van B&W een bewonersbijeenkomst voor de wijk Sanderbout niet nodig en werden alleen de ondernemers en verenigingen in de directe omgeving van de CNO uitgenodigd. Omdat de komst van de CNO nogal wat zorgen losmaakte bij de bewoners van Sanderbout is alsnog besloten ook voor hen een informatiebijeenkomst te beleggen.
Tijdens de bijeenkomst kunnen er vragen worden gesteld en zorgen geuit. Intelligent Management Assistance (IMA), het beveiligingsbedrijf dat zorgt voor de bewaking en dagelijkse leiding van de CNO, is eveneens aanwezig.
De aanleg van de Crisisnoodopvang vordert inmiddels gestaag. Op 10 juni is er een open dag, waarop het opvangterrein bekeken kan worden. Op 12 juni gaat het complex open en worden de eerst asielzoekers verwacht.