Informatiesessie erkenning Deel II of Deel III Europees Handvest

02 okt , 17:15 Nieuws
huis voor t limburgs
Op woensdag 23 oktober van 16:30 tot 19:00 uur is in het Hoes veur 't Limburgs een informatiesessie over de Limburgse taal en het Europees Handvest voor regionale talen of talen voor minderheden (Deel II en Deel III).

Programma

  • 16:30 uur - Inloop met koffie en vlaai. 
  • 17:00 uur - Presentaties van experts van de Raad van Europa en het Papiaments. 
  • 18:00 uur - Panel met experts, mede van het Limburgs, voor een verdere uitwisseling van informatie en de beantwoording van vragen vanuit de zaal.
Het volledige programma inclusief alle sprekers, onderwerpen en deelsessies is te vinden via Informatiesessie Limburgse Taal en erkenning Deel II of Deel III Europees Handvest (hoesveurtlimburgs.nl).
Tijdens deze sessie wordt ingegaan op de praktische, beleidsmatige en financiële aspecten van het Limburgs en andere regionale talen in het kader van het Europees Handvest Deel II en Deel III. Dit biedt een unieke kans om van gedachten te wisselen en inzichten te krijgen van deskundigen op dit gebied. Er zal een informatiemap beschikbaar zijn.

Aanmelden

Iedereen die zich bestuurlijk inzet voor de Limburgse taal, politicus, ambtenaar, beleidsmaker en verslaggever, kan zich tot en met donderdag 17 oktober 2024 aanmelden via dit inschrijfformulier. Aanmelden is verplicht.

Praktische informatie

Datum: woensdag 23 oktober 2024
Tijd: 16:30-19:00 uur
Locatie: Hoes veur 't Limburgs, Weerstand Roermond, Bredeweg 10, 6042 GG Roermond
Toegankelijkheid
Er is een lift naar de 1e verdieping en een toegankelijk toilet (op de begane grond) aanwezig op de locatie.
Vervoer en parkeren 
Er is (beperkte) parkeergelegenheid op het terrein van Weerstand beschikbaar en parkeren is gratis. Buslijnen 794 en 101 (vanaf station Roermond) stoppen in de buurt (bushalte Lindelaan) en de locatie ligt op 15 minuten loopafstand van station Roermond.