Thriller Parade helpt mee levens te redden!

02 okt , 16:00 Nieuws
thriller parade geleen sanquin
Op donderdag 31 oktober wordt Geleen-Zuid weer het toneel van een huiveringwekkend en spectaculair evenement: de Thriller Parade!
Voor de tweede keer op rij organiseren Greutsj en Dansstudio Rick Schmitz deze bijzondere dansparade, waarbij iedereen verkleed als spoken, zombies en andere griezelige figuren samenkomt om op het legendarische nummer "Thriller" van Michael Jackson te dansen. De Nederlandse Michael Jackson-imitator zal voorop gaan in de stoet en het publiek verrassen met zijn verbluffende dansmoves.
Dit jaar heeft de parade bovendien een extra belangrijk doel: het redden van levens. In samenwerking met Sanquin Bloedvoorziening vragen de organisatoren aandacht voor het belang van bloeddonatie. Terwijl de straten van Geleen gevuld worden met dansende zombies, hoopt Sanquin dat de boodschap van levensreddende bloedinzameling doordringt tot iedereen.

Waarom bloed doneren van levensbelang is

Kim Ramaekers-Stienstra, Specialist Bloedinzameling bij Sanquin, legt uit waarom deze samenwerking zo cruciaal is. "Bloed en plasma zijn van levensbelang voor talloze patiënten. Kankerpatiënten, vrouwen na een zware bevalling, slachtoffers van verkeersongevallen en te vroeg geboren baby's zijn vaak afhankelijk van donorbloed." Het is schokkend dat hoewel 1 op de 4 Nederlanders ooit bloed nodig heeft, slechts twee procent van de bevolking daadwerkelijk doneert.
Ramaekers-Stienstra benadrukt hoe eenvoudig en belangrijk het is om bloeddonor te worden. "Met één bloeddonatie, die slechts een kwartier duurt, kun je tot wel drie levens redden. Elke donatie wordt zorgvuldig gecontroleerd en biedt de donor een gratis gezondheidscheck, waarbij onder andere bloeddruk en bloedwaarden worden gemeten."

Wat kun jij doen?

Wil je meehelpen om levens te redden? De Thriller Parade biedt jou de perfecte gelegenheid om niet alleen deel te nemen aan een fantastisch evenement, maar ook bij te dragen aan een groter doel. Sanquin nodigt iedereen uit om op 31 oktober bloeddonor te worden. Er zijn speciale inschrijfpunten aanwezig tijdens de parade. Mannen kunnen tot vijf keer per jaar bloed doneren, vrouwen maximaal drie keer.
Na je donatie kun je in het donorcafé genieten van een hapje en drankje, terwijl je de voldoening voelt van je bijdrage aan het welzijn van anderen. Het duurt niet lang, maar het effect van jouw donatie kan voor iemand het verschil maken tussen leven en dood.

Sluit je aan bij de Thriller Parade

Of je nu komt om te dansen, je steun te betuigen aan het goede doel, of om je aan te melden als bloeddonor – iedereen is welkom. Trek je engste outfit aan, doe mee met de dans en red tegelijkertijd levens. De Thriller Parade start om 19:00 uur en belooft een avond te worden die Geleen niet snel zal vergeten.
Doe mee, dans mee, en red levens. Dit is jouw kans om een verschil te maken!
Vanaf 18:45 uur verzamelen bij eeuwenoude Sint Janskluis in Geleen.