Intentieovereenkomst herontwikkeling Den Tempel is op komst

19 jul 2016, 18:12 Nieuws
xbot1adj9b4hspcc0ar8mjw6k winkelcentrum den tempel
Dela en Kijabo, de belanghebbende vastgoedeigenaren in winkelcentrum/deelgebied Den Tempel en de gemeente Sittard-Geleen streven naar een intentieovereenkomst over de gezamenlijke herontwikkeling van Den Tempel.
Vóór 15 september aanstaande moet duidelijk zijn welke mogelijkheden de partijen zien om te komen tot een gezamenlijke herontwikkeling van Den Tempel.
De partijen zijn al langere tijd in gesprek om te komen tot een revitalisering van winkelcentrum Den Tempel. De gemeente heeft aangegeven dat onder voorwaarde dat beide vastgoedeigenaren van Den Tempel bereid zijn de herontwikkeling van het winkelcomplex op te pakken, de gemeente bereid is te investeren in de kwaliteit van de openbare ruimte in/rond dit complex/deelgebied.
Eigenaar Kijabo is al langer bereid samen met de gemeente de mogelijkheden van een herontwikkeling te verkennen. Inmiddels heeft ook Dela een plan in voorbereiding en bij de gemeente gepresenteerd. Dit voorziet in een gedeeltelijke herontwikkeling van haar deel van het winkelvastgoed.
Deze nieuwe situatie is aanleiding voor de gemeente om samen met partijen de haalbaarheid van een gezamenlijke revitalisering van winkelcentrum Den Tempel te verkennen en hierover afspraken te maken in een intentieovereenkomst. De partijen stemmen nu in om deze intentieovereenkomst te tekenen.

Eerste stap

De intentieverklaring is een eerste stap om te komen tot een gezamenlijke herontwikkeling, die kan worden uitgewerkt in een samenwerkingsovereenkomst met partijen. Daarmee kan de basis worden gelegd voor de noodzakelijke en gewenste kwaliteitsimpuls van dit belangrijke deelgebied in het kernwinkelgebied en centrum van Sittard.
In de intentieovereenkomst 'Revitalisering Winkelcentrum Den Tempel' spreken partijen af om gezamenlijk de haalbaarheid van de herontwikkeling/revitalisering te onderzoeken. Uiterlijk op 15 september 2016 zullen partijen gezamenlijk vaststellen of en zo ja, welke herontwikkeling haalbaar is en onder welke voorwaarden.
Dan zullen partijen ook in gezamenlijk overleg de verdere uitwerking, fasering en tijdsplanning van de revitalisering vaststellen, waarbij partijen zoveel mogelijk rekening zullen houden met de belangen van de ondernemers/huurders in Den Tempel.
Mocht een en ander op 15 september niet resulteren in een gedragen plan, dan zal bekeken worden of een (gedeeltelijke) revitalisering met twee partijen mogelijk is.
Eén van de door de gemeente gestelde voorwaarden voor de herontwikkeling van het gebied is overigens dat de totale vloeroppervlakte voor retail met minimaal 30 procent wordt verkleind.