Jan Janssen nieuwe Vorst Marot in ’t Sjtedje van lol en sjpas

21 nov 2019, 23:11 Nieuws
jan janssen foto marotte zitterd
Na anderhalf jaar 'Vorstvrij' te hebben bestaan beschikt de Sittardse stadscarnavalsvereniging De Marotte met ingang van 4 januari 2020 weer over een boegbeeld.
De naam van de nieuwe Vorst Marot is Jan Janssen. Hij wordt de man die op de bühne de kar gaat trekken. Daarnaast krijgt de stadscarnavalsvereniging een aparte voorzitter.
Jan Janssen is onder meer bekend als lid van de groep Veer-Veere - waarmee hij vier keer in een LVK-finale stond - en van feestband Sorry voor de Krekels, die al vele jaren vaste gast is tijdens het Smartlappenfestival in Sittard. Verder is hij betrokken bij Simme Saame (de feestmiddag op de maandag van het Oktoberfeest voor mensen met een beperking), presenteerde hij vorig jaar de Oktoberfeestmodeshow van Lederhosenland en is hij nog drie uitvoeringen te zien in de Zittesje Revuu Hoog Bezuik, waarin hij de rol van financieel manager van de schouwburg speelt. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij de politie.
De in Puth geboren en in Geleen woonachtige Jan Janssen – zijn zoons Casper en Jan-Willem waren in 2014 respectievelijk stadsprins en diens adjudant van de Geleense Flaarisse – had het vorstschap al jaren op nummer één van zijn bucketlist staan, zo melden De Marotte op hun website.
Volgens de Marotte is de aanstaande nieuwe vorst zich terdege bewust van het feit dat er momenteel in de Sittardse carnavalswereld sprake is van een schisma tussen de Marotte enerzijds en de drie parapluverenigingen – Optoch Kommitee Zitterd, Senaat van de Marotte en Auw Prinse Zitterd – anderzijds. Ondanks dat het instapmoment in zijn ogen niet ideaal te noemen is gaat Janssen de uitdaging toch aan. Hij vindt dat iedereen moet proberen het verleden te vergeten en de toekomst waard moet vinden om voor te leven, in het belang van het behoud van die mooie eeuwenoude Zittesje Vastelaovend. Hij staat open voor een gesprek met eenieder die dat wil.
Volgens het officiële Tillegram van de Marotte wordt Jan Janssen op 4 januari 2020 aan het begin van de uitroepingszitting in het Forum geïnstalleerd als Vorst Marot. Hij neemt die taak op zich conform zijn lijfspreuk: “’t Laeve is óm risico’s te numme en óm herinneringe te make!”.
jan janssen nieuwe vorst marot