Kies Provinciaal ook Lokaal - Kies Lokaal voor het eerlijke verhaal

19 feb 2023, 16:00 Nieuws
lokaal limburg gouvernement maastricht
Op 15 maart aanstaande worden de verkiezingen gehouden voor de samenstelling van de Provinciale Staten voor de jaren 2023-2027.
Lokaal Limburg neemt als enige Limburgse partij deel aan deze verkiezingen. Op de verkiezingslijsten voor zowel Limburg Zuid als Limburg Noord staan kandidaten vanuit vrijwel alle gemeenten in Limburg. Deze kandidaten zijn allemaal afkomstig van lokale Limburgse partijen en vertegenwoordigen binnen Lokaal Limburg de belangen voor hun eigen gemeente en hun regio. Op deze manier worden de belangen van alle Limburgse gemeenten en regio’s binnen Lokaal Limburg bij de Provincie sterk vertegenwoordigd.

Sittard-Geleen

Senator Ton Raven en Colin Klingestijn vertegenwoordigen samen op de lijst van Lokaal Limburg de belangen voor Sittard-Geleen.
ton raven lijst 9 lokaal limburg
Ton Raven is momenteel lid van de Eerste Kamer namens alle regionale partijen in Nederland. Colin Klingestijn is momenteel voorzitter van de Stadspartij Sittard-Geleen en tevens persoonlijk assistent van de senator bij het Kamerwerk.
Zoals bekend kiezen de nieuwe Provinciale Staten in mei de Eerste Kamer. Een stem voor de Provincie, geldt daarmee ook als stem voor de Eerste Kamer. Uw stem heeft daarom rechtstreeks invloed op landelijke thema’s.
Op dit moment behandelt de Eerste Kamer een aantal belangrijke wetsvoorstellen zoals de nieuwe pensioenwet en een nieuwe studiefinanciering, die verregaande financiële consequenties hebben voor de deelnemers. Het is twijfelachtig of er in de Eerste Kamer na de verkiezingen een meerderheid is voor deze discutabele wetsvoorstellen.
colin klingestijn lijst 9 lokaal limburg
Daarom zetten Ton en Colin zich bij deze verkiezingen, naast de ondergenoemde specifieke inzet voor Sittard-Geleen, in voor een betere en eerlijkere compensatie voor de pechgeneratie van studenten en voor een rechtvaardige compensatie van de gemiste pensioenindexering voor de periode 2009-2022 Hierdoor misten de pensioengerechtigden zo’n 50 miljard euro en werden de koopkracht van de ouderen met meer dan 25% aangetast. Een zeer onrechtvaardige zaak.
Zoals bekend heeft senator Ton Raven in oktober 2021 een petitie opgestart om alsnog een rechtvaardige compensatie aan pensioengerechtigden toe te kennen. Deze petitie werd door meer dan 3000 mensen ondersteund. Dat thema is nú nadrukkelijk onderwerp van de Kamerdebatten over de nieuwe pensioenwet. Ook het thema van een eerlijke compensatie voor de pechgeneratie van studenten die de dupe werden van het leenstelsel wordt binnenkort behandeld in de Eerste Kamer. Hierdoor kunnen kiezers via de stembus op 15 maart aanstaande een betere regeling afdwingen.
Senator Ton Raven en Colin Klingestijn roepen op in actie te komen, door op 15 maart aanstaande te stemmen op Lokaal Limburg.
poster lokaal limburg
10 specifieke thema’s van Ton Raven en Colin Klingestijn voor Sittard-Geleen:
  1. Oplossen van het woningtekort via 2000 nieuwe woningen in deze regio;
  2. Inzet op Landelijke en Provinciale subsidie bovenregionale sportvoorzieningen;
  3. Oplossen van de dagelijkse filevorming op de Middenweg van deze regio;
  4. Aanleg ondergronds leidingennetwerk om veiligheid Chemelot te vergroten;
  5. Inzetten op veiligste chemisch complex van Europa via verregaande innovaties;
  6. Samenwerken stimuleren tussen Brabant en Limburg inzake uitbreiding ASML;
  7. Doorontwikkelen van VDL-Nedcar tot daadkrachtige automotive-partner;
  8. Stimuleren van meer toerisme in Sittard-Geleen, ondermeer langs de Maas;
  9. Ondersteuning van het verenigingsleven voor sport, cultuur en welzijn;
  10. Meer inzet voor zorg voor jongeren en ouderen gericht op betere gezondheid.