Kom bij ons op de bank

12 sep 2015, 20:54 Nieuws
opening cultuurseizoen 1
Zaterdag vond op de Markt in Sittard met een aantrekkelijk programma de opening plaats van het nieuwe cultuurseizoen. 'Kom bij ons op de bank' was daarbij de uitnodiging aan het publiek.
Het was de eerste keer dat de opening van het cultuurseizoen plaatsvond met een cultuurmarkt in de binnenstad. Het zwaartepunt van het evenement lag op de Markt, waar naast de marktkraampjes van de zaterdagse versmarkt ook kraampjes en podia waren opgesteld van culturele instellingen. Er viel dan ook veel te horen, te zien en te genieten op de Markt en elders in de binnenstad. Het wisselvallige weer speelde zaterdag jammer genoeg niet altijd mee.
opening cultuurseizoen 7
... een kilo prei en een pondje cultuur ...
Een groot aantal deelnemers verzorgde een optreden op het podium op de Markt, bovenop de SRV-wagen die daar ook stond en bij het Gruizenkerkje. Artamuse, Ruth Bakker, Danzaira, Rayen Ponday, Ad Mosam, Studio Espana, Lieve Bertha, Fem Fit, Rubina Bellydance & Monia Sports, Fourtina, Pitboel Theaoter, Dreamer & The Salty Beavers, GL Productions, Urban Dance Factory, Het Filmhuis, Stadslab met Raymond van Rooijen, diverse galeries, kunstenaars en R&B Big Band Sensation werkten allemaal mee aan een onderhoudende middag met voor elk wat wils. Ook kon men aanschuiven bij workshops tekenen, schilderen, edelsmeden en graffiti.
De organisatie van deze eerste cultuurmarkt was in handen van cultuurbedrijf De Domijnen.
opening cultuurseizoen 4