Laatste brokken Baenje

05 dec 2022, 20:05 Nieuws
resterende puinhoop baenje 20221204
Op de hoek van de Jubileumstraat en de Schuttestraat in Sittard markeren enkele nog af te voeren hopen puin de plek waar tot voor kort verzorgingstehuis De Baenje stond.
Zorgconcern Zuyderland en woningcorporatie ZOwonen voorzien op die plek nieuwbouw voor een nieuw zorgcomplex dat voldoet aan de eisen van deze tijd. Als het nieuwe zorgcomplex gereed is nemen de bewoners van Huize de Kollenberg er hun intrek en kan daarna het verouderde complex aan de President Kennedysingel worden gesloopt.
Zover is het echter nog lang niet. De bouwplannen voor de nieuwe Baenje stuiten namelijk op bezwaar van de omwonenden. Niet dat zij tegen nieuwbouw van het zorgcomplex zijn, maar wel omdat de plannen te massaal zijn en niet goed passen bij de omgeving. Gesprekken met de initiatiefnemers om de plannen aan te passen hebben niet tot de door de buurt gewenste aanpassingen geleid.
De gemeente wil de afwijkingen van de bouwplannen ten opzichte van het bestemmingsplan goedkeuren door gebruik te maken van de zogenaamde kruimelgevallenregeling. Mocht dit leiden tot het afgeven van een omgevingsvergunning dan zullen de buurtbewoners, verenigd in WIJwonen, het er niet bij laten zitten.