Laatste optreden van Trööt in de Gööt aan slot Kanón van 't Balkón

19 feb 2023, 12:11 Nieuws
laatste optreden van troot in de goot
De zaterdagvond voor carnaval is op de Markt in Sittard met 't Kanón van 't Balkón altijd een geweldige avond.
Dit jaar werd het muzikale carnavalsevenement voor de 21e keer georganiseerd. Het werd om meer dan een reden een bijzondere avond. Niet omdat deze editie de eerste was waarvoor entree werd geheven en ook niet omdat je elk jaar weer omver wordt geblazen door de energie die tijdens het evenement op de Sittardse Markt vrijkomt. Wél omdat het publiek ten gevolge van de coronapandemie drie jaar heeft moeten wachten op deze 21e editie en de animo voor het evenement desondanks onverminderd groot was. Of misschien wel groter was dan ooit.
Extra bijzonder was het evenement beslist voor de leden van het bekende Sittardse carnavalsorkest Trööt in de Gööt, dat in 1977 voor het eerst optrad. In de jaren die volgden werd de groep Sittardse muzikanten een feestband bij uitstek, die op menig klein en groot feest, zitting, festival en carnavalsevenement steevast de mensen op de banken kreeg en de zaal dan wel de tent op de kop wist te zetten. En daarmee werd 'Trööt' een begrip in Sittard en ruime omstreken. Nu, 45 jaar later, hangen de heren hun 'trööt' aan de spreekwoordelijke wilgen. Hun optreden tijdens 't Kanón van 't Balkón gaat dan ook als slotoptreden de geschiedenisboeken in.
Trööt in de Gööt zal ongetwijfeld node worden gemist en er zal nog jarenlang door velen met het nodige plezier aan hun optredens worden teruggedacht.