Ligne: asfaltering Rijksweg en Haspelsestraat

20 mei 2016, 15:45 Nieuws
ligne rw noord 1
Als de weersomstandigheden het toelaten worden op 31 mei en 1 juni asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd op de Rijksweg Noord en in de Haspelsestraat.
Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de Odaparking en het centrum van Sittard. In verband met voorbereidende werkzaamheden is de Odaparking ook op 24, 25 en 26 mei anders bereikbaar.

Haspelsestraat ter hoogte van Odaparking

Op 24, 25 en 26 mei worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Bij de ingang van de Odaparking aan de Haspelsestraat zit beton in de ondergrond. Dat moet worden verwijderd voordat het wegdek kan worden geasfalteerd. Verkeer van en naar de Odaparking moet op 24, 25 en 26 mei gebruik maken van de inrit en (tijdelijke) uitgang aan de Paardestraat. Verkeer van en naar het centrum van Sittard (Gats en Kerkplein) kan op deze dagen wél gebruik maken van de Haspelsestraat.
Op 31 mei en 1 juni wordt de Haspelsestraat ter hoogte van de Odaparking geasfalteerd. De Haspelsestraat is op deze dagen afgesloten voor al het verkeer. Verkeer van en naar de Odaparking moet gebruik maken van de inrit en (tijdelijke) uitgang aan de Paardestraat. Verkeer vanuit en naar het centrum van Sittard, Gats en het Kerkplein wordt omgeleid via de Paardestraat. Verkeersregelaars zullen het verkeer in goede banen leiden.

Rijksweg Noord

De Rijksweg Noord is op 31 mei en 1 juni aan de beurt. Daar worden vanaf kruispunt Linde tot en met Walramstraat de onder- en tussenlagen asfalt aangebracht. Op deze dagen is er meer overlast te verwachten vanwege de extra transportbewegingen en machines op de Rijksweg Noord. De asfaltdeklaag wordt op een ander moment aangebracht in verband met het plaatsen van de verkeersregelinstallaties.
De riool- en bestratingswerkzaamheden in de Rijksweg Noord en Rijksweg Zuid verlopen volgens schema. Ter hoogte van de Linde-Walramstraat worden de lijnen van de nieuwe weg al goed zichtbaar.

Bereikbaarheid Linde

De Linde is op 30, 31 mei en 1 juni bereikbaar via de Rijksweg Noord vanuit rotonde de Wissel, zoals ook nu het geval is. Het verkeer wordt door verkeersregelaars van en naar de Linde gestuurd. De Linde is op deze dagen alleen bereikbaar voor auto's, fietsers en voetgangers.

Brug Linde / Keutelbeek

In de laatste week van mei (week 22) wordt begonnen met het aanbrengen van de kadewand ter hoogte van de Linde. Deze wand wordt in het werk gemetseld. De komende weken worden de verharding en de 'leuningen' van de brug aangeleg. Tevens wordt het straatwerk in de Linde verder afgewerkt nu de kabels en leidingen door de brug zijn gevoerd en zijn omgekoppeld. Tussen de brug en de nieuwe parkeergarage aan de nieuwbouwzijde wordt verharding aangebracht.

Winkelstraten en Ligne plein

Afgelopen week zijn de winkelstraten en het Ligne plein opengesteld voor het inhuizen van onder andere de Hogeschool Zuyd en de bibliotheek.