Loting Kinjer-OLS 2015

13 mrt 2015, 11:48 Nieuws
bs lemborgh kinjer ols 2015
Maandag 9 maart heeft de loting plaatsgevonden van het Kinjer-OLS 2015 in Maasniel. Het evenement, dat deel uitmaakt van het OLS-programma, vindt plaats op donderdag 25 juni aanstaande.
Alle scholen en hun begeleidende schutterijen kregen uitleg over het programma en aansluitend vond de loting plaats voor de optochtvolgorde. 26 Scholen strijden om het Ummeke, de trofee voor de winnaar van het Kinjer-OLS. De optocht wordt geopend door de winnaar van vorig jaar, basisschool ’t Kempke uit St.-Odiliënberg.
Veel van de deelnemende scholen komen uit de regio rond Roermond. Enkele komen uit België. Er is een deelnemer uit Sittard-Geleen: basisschool de Lemborgh uit Limbricht neemt onder begeleiding van schutterij St. Salvius deel aan het Kinjer-OLS. De Lemborgh lootte de voorlaatste plaats in de optocht.
De scholen gaan zich nu met de plaatselijke schutterij voorbereiden op de 11e editie van het Kinjer-OLS, waar tussen de tien- en vijftienduizend bezoekers verwacht wordt. Ze gaan aan de slag met het maken van uniformen, trommels, een vaandel en andere attributen, ze gaan trommelen, marcheren en natuurlijk leren ze onder deskundige begeleiding om te schieten met de luchtbuks op de bekende bölkes. Tevens oefenen de kinderen het Limburgs volkslied en het Kinjer OLS-lied. Big Benny, woonachtig in Maasniel, zal als gastheer optreden en samen met de jonge schutters na de wedstrijden een geweldig feestje bouwen.
De scholen krijgen daarnaast de opdracht om zelf een filmpje te maken waarin ze laten zien hoe ze zich voorbereiden. Deze filmpjes en alle informatie zal straks terug te vinden zijn op de website van het OLS. De winnaar van het Kinjer OLS zal op zondag 5 juli 2015 met ’t Ummeke de grote optocht van het Oud Limburgs Schuttersfeest voorgaan.