Max Verstappen pakt tweede plek in Bahrein, Hamilton wint weer

29 nov 2020, 18:36 Nieuws
podium bahrein 2020
Max Verstappen is na een sensationeel begonnen race als tweede gefinisht in de Grand Prix van Bahrein.
De vanaf pole position gestarte wereldkampioen Lewis Hamilton schreef ook deze race zonder problemen op zijn naam.
De race was amper begonnen of er deed zich een huiveringwekkende crash voor met de bolide van Romain Grosjean. De Haas van de Fransman belandde in de vangrail, brak in twee stukken vloog in brand. Grosjean kwam er wonderwel goed vanaf. Na de herstart was het vervolgens Lance Stroll die in aanvaring kwam met de Alpha Tauri van Kvyat. De Canadees belandde ondersteboven op de baan en kon ongedeerd uit zijn Racing Point Mercedes kruipen.
De virtual safety car eindigde in de achtste ronde, waarna Lewis Hamilton aan de leiding bleef met lange tijd Max Verstappen in zijn kielzog. Verstappen kende een goede eerste start en ook zijn herstart was goed, wat niet gold voor Valtteri Bottas. De Fin in dienst van Mercedes zag zich vanwege een lekke band na de herstart genoodzaakt de pits in te duiken en moest zich vervolgens terug naar voren zien te knokken. Hij kwam niet verder dan plek 8.
Sergio Perez leek voor Racing Point Mercedes op weg naar de derde plek van het podium, maar in de 55e ronde gaf de motor van zijn bolide de geest. Alexander Albon schoof daardoor op naar de derde plek en zo stonden er voor het eerst sinds lange tijd weer eens twee Red Bull coureursop het podium.
Volgende week is er opnieuw een race in Bahrein. Max Verstappen is door zijn tweede plek en het rijden van de snelste raceronde met nog twee races te gaan Valtteri Bottas nu tot op 12 punten genaderd in de strijd om de tweede plek in het WK.