Midden-Limburgse gemeenten blijven samenwerken rond bereikbaarheid, mobiliteit en verkeersveiigheid

16 okt , 11:10 Nieuws
7 midden limburgse gemeenten tekenen voor mobiliteit
Alle 7 Midden-Limburgse gemeenten tekenen voor voortzetten regionale samenwerking rondom mobiliteit, verkeersveiligheid en bereikbaarheid.
Op donderdagmiddag 10 oktober jongstleden. waren 6 van de 7 Midden-Limburgse wethouders met verkeer en mobiliteit in de portefeuille aanwezig in het Pesthuisje in Haelen voor het ondertekenen van een drietal samenwerkingsovereenkomsten, Gemeente Leudal tekent op een later moment alsnog maar wethouder Pieke Houben heeft wel al toegezegd.
Op de foto: staand, v.l.n.r. wethouders Frank Demarteau (Nederweert), Kim Leurs (Echt-Susteren), Sjors Bloemen (Maasgouw); zittend, v.l.n.r. wethouders Vincent Zwijnenberg (Roermond), Michèle Ferrière namens Lizbeth Steinbach (Weert), Jorik Franssen (Nederweert).
De overeenkomsten betreffen Verkeerseducatie voor basis- en voortgezet onderwijs, Doelgroepenaanpak gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid voor onder andere jongvolwassenen en senioren én de vaststelling van de regionale uitvoeringsorganisatie Midden Limburg Bereikbaar. Vanaf het voorjaar van 2022 transformeerde Roermond Bereikbaar stapsgewijs naar een uitvoeringsorganisatie voor de hele regio Midden-Limburg genaamd Midden Limburg Bereikbaar.

Al 25 jaar samenwerking binnen het Regionaal Mobiliteit Overleg Midden-Limburg

De 7 Midden-Limburgse gemeenten (Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert) werken al meer dan 25 jaar samen in het Regionaal Mobiliteitsoverleg (RMO) Midden-Limburg op het gebied van verkeer en vervoer. Het RMO richt zich vooral op beleid, strategie, lobby, subsidie, afstemming en coördinatie. Met deze overeenkomst wordt hier een nieuwe samenwerking tussen de gemeenten aan toegevoegd in de vorm van een regionale uitvoeringsorganisatie; Midden Limburg Bereikbaar. Om slagkracht en kennis effectief en efficiënt in te zetten is er in samenwerking met de provincie Limburg gekozen voor een regionale uitvoeringsorganisatie.

Over Midden Limburg Bereikbaar

Het team van logistiek- en mobiliteitsmakelaars, projectleiders, verkeers- en mobiliteitsmanagers en communicatieadviseurs vormen samen het programmabureau wat invulling geeft aan de bereikbaarheidsopgave om de regio Midden-Limburg middels duurzame mobiliteit op een veilige en gezonde manier bereikbaar te houden. De focus ligt hierbij op verkeer & mobiliteit, werkgeversaanpak, logistiek en fietsstimulering.
De makelaars helpen bedrijven in de regio met het verduurzamen van het mobiliteitsbeleid (woon-werkverkeer) en de logistieke stromen door middel van maatwerk advies en begeleiding. Tijdens de grootschalige werkzaamheden rondom de A73 Tunnelrenovatie zowel in 2023 als 2024, verzorgde Midden Limburg Bereikbaar het mobiliteitsmanagement en de communicatie om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Maar ook het door vertalen van landelijke campagnes gericht op gedragsverandering behoort tot de taken van Midden Limburg Bereikbaar. Zo loopt er momenteel onder meer een fietscampagne Da's zo gefietst om het fietsgebruik onder inwoners te stimuleren.
Voor meer informatie over Midden Limburg Bereikbaar ga naar: www.middenlimburgbereikbaar.nl.