Mooi weer en dus een volle Markt bij de Oktoberfeest modeshow

30 sep 2018, 20:09 Nieuws
img 9922
Het was vandaag de laatste zondag van september. Oktoberfeestliefhebbers weten dat dan op de Markt van Sittard een grote Oktoberfeestmodeshow plaatsvindt.
De show wordt sinds een aantal jaren georganiseerd door Lederhosenland, sinds het eerste Oktoberfeest uitgegroeid tot een begrio in Sittard en ver, heel ver daarbuiten. In de zaak aan de Rijksweg Noord in Sittard kunnen klanten kiezen uit een onwaarschijnlijk groot aanbod van Trachtenkleidung volgens de laatste mode, de traditionele klederdracht zoals die in Beieren en Tirol nog altijd wordt gedragen en die inmiddels gemeengoed is onder de vaste Oktoberfeestgangers.
In een bonte stoet met tractoren, karren en vee - het leek wel een Almabtrieb - trokken zo'n veertig in het nieuw gestoken modellen door de binnenstad naar de Markt. Daar hadden Die Männer het publiek al wat opgewarmd voor de modeshow. Behalve fraaie kleding voor mannen en vrouwen, jong, oud en alles daartussenin werd ook de opvolgster van Miss Oktoberfeest 2017 Veerle Savelkoul gepresenteerd aan het publiek. Op vrijdag 12 oktober wordt Veerle Smets door burgemeester Cox officieel geïnstalleerd als Miss Oktoberfeest 2018.
De verkiezing van Miss Oktoberfeest werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door Quant Magazine in samenwerking met de organisatie van het Oktoberfeest Sittard. De belangstelling voor de functie van Miss Oktoberfeest groeit nog elk jaar.