Ook in 2023 openlucht opera in Jardin d'Isabelle: Carmen

09 dec 2022, 14:05 Nieuws
traviata jardin disabelle cast
In augustus voert Opera Classica Europa weer een bekende opera uit in de Jardin d'Isabelle in Sittard: 'Carmen' van Georges Bizet.
Eerder verzorgde dit operagezelschap uit Wiesbaden al met veel succes uitvoeringen van Die Zauberflöte (op de binnenplaats van de voorburcht van Kasteel Limbricht in 2019) en dit jaar werden in de Jardin d'Isabelle twee uitvoeringen gegeven van La Traviata. De uitvoering van de uit 1875 daterende opera Carmen staat geagendeerd op zaterdag 12 augustus 2023 .
Als deze voorstelling uitverkocht raakt - en die kans is niet denkbeeldig - wordt de opera ook op vrijdag 11 augustus uitgevoerd. In de Jardin d'Isabelle is plaats voor 500 gasten per avond. De uitvoering begint om 19:30 uur; inloop vanaf 19:00 uur.
De bekende operakenner Len van Schaik zal ook nu weer een korte introductie geven over de opera bij aanvang van de uitvoering, die wordt verzorgd door een keur aan internationale artiesten. Oprichter en intendant van Opera Classica Europa, dat per uitvoering wisselend is samengesteld, is Michael Vaccaro.

Vooraf dineren is mogelijk

Ook dit jaar kan tevoren (om 16:30 uur) weer gedineerd worden in restaurant George’s, eveneens aan het Kerkepad. Voor dit arrangement kan vooraf een VIP-ticket gekocht worden (beperkt aantal plaatsen beschikbaar). U heeft dan een meet and greet
met de artiesten tijdens het diner en gereserveerde zitplaatsen tijdens de uitvoering. De overige zitplaatsen zijn niet genummerd. Alle zitplaatsen bieden prima zicht en geluid.
Tickets voor de opera kosten - tot Kerstmis - € 44 en € 49 daarna. Een VIP-ticket kost tot Kerstmis € 109 en erna € 114 (entrée plus diner, exclusief drank). Het Ticketbureau brengt nog € 2,00 per ticket aan servicekosten in rekening.
Voor de kortingskaarten tot Kerstmis (bovendien zonder servicekosten) kan men 004961247269999 bellen (zie ook de Homepage van de website van Opera Classica Europa ).
Zodra meer bekend is over de uitvoerende artiesten (voorjaar 2022) volgt meer informatie. De uitvoeringen worden ondersteund door de Vereniging Sittards Verleden .
Opera Classica Europa uit Wiesbaden is in 2003 opgericht door intendant/directeur Michael Vaccaro, zelf internationaal bekend tenor. Zijn ambitie is het om opera’s en operettes toegankelijk te maken voor het algemene publiek. Daarnaast is hij ‘makelaar’ van zangtalent over de hele wereld. Het gezelschap treedt al tientallen jaren in meerdere landen (in Europa) op, meestal op historische locaties (kastelen, kloosters).