Open Monumentendag bij de Hompesche Molen

09 sep , 11:10 Nieuws
natuurmonumenten thieu vogels studio maasgouw namo122364
Tijdens Open Monumentendag opent Natuurmonumenten de deuren van haar cultuurhistorische gebouwen. Bij de Hompesche Molen in Stevensweert ben je van harte welkom op zaterdag 14 en zondag 15 september tussen 11:00 en 17:00 uur.
Het ruim 300 jaar oude rijksmonument is de hoogste stellingmolen in Limburg, gelegen midden in het groen op het Eiland in de Maas. Vanaf de omloop heb je een prachtig uitzicht over drie landen.

Gratis excursies

Op zaterdag 14 en zondag 15 september tussen 11:00 en 17:00 uur staan molenaars, molengidsen en boswachters voor je klaar. Zij laten je graag deze rijke historische plek midden in het groen beleven. Op beide dagen kun je de molen beklimmen samen met de molenaar. Op zondag zijn er ook excursies. Sluit aan bij een molenrondleiding of ga mee op natuuravontuur bij het tegenovergelegen natuurgebied de Molenplas (geschikt voor het hele gezin). Kinderen kunnen zich daarnaast uitleven in de OERRR-speelnatuur. Wil je zeker zijn van een plekje bij één van de begeleide excursies? Meld je dan vooraf aan via de Agenda op www.natuurmonumenten.nl/maasvallei.