Feestelijke vijftigste editie van het Alternatief Vogelsjeite

09 sep , 12:00 Nieuws
kamps paquay nohlmans kreutzkamp
Zondagmiddag trok een bonte stoet van 20 alternatieve schutterijen door het centrum van Sittard.
De rondgang ging vooraf aan de schietwedstrijden, waarin de leden van de deelnemende 'schutterijen' eerst onderling uitmaken wie als koning van hun club door mag naar de eindstrijd, waarin wordt bepaald wie zich een jaar lang schutterskeizer van Sittard mag noemen.
Het betrof een jubileumoptocht en -schuttersfeest, dat een halve eeuw geleden voor het eerst werd georganiseerd. Een viertal heren werd voorafgaand aan de schuttersoptocht in het zonnetje gezet. Het viertal - Ton Kamps, Zef Paquay, Math Nohlmans en Ger Kreutzkamp (foto boven dit bericht) - was er 50 jaar geleden al bij. Achter hen liep een aantal ex-keizers mee en daarachter volgden de 20 deelnemende 'schutterijen', waarin zich eveneens een aantal oud-keizers bevonden. Onderaan dit bericht vindt u een korte fotoreportage van de stoet.
Mike Geene wist als lid van de debuterende club De Sjalevaegesj beslag te leggen op de keizerstitel en gaat de boeken in als de vijftigste keizer van het Alternatief Vogelsjeite.
Op zaterdagavond liep het tot schutterswei omgedoopte deel van de schootsvelden vanaf 18:00 uur vol met receptie- en feestgangers om ex-Miss Oktoberfeest Minouche Heinemans met haar vorig jaar behaalde keizerstitel te feliciteren en vervolgens mee te feesten tijdens een prima door de ex-Missen georganiseerd Keizerinnenfeest. De band Promilaasj, DJacky en Spik en Span zorgden voor de muzikale invulling van 'Ich hawt van Zitterd'.
Jurytafel met rechts aftredend keizerin Minouche Heinemans en haar partner.
Jurytafel met rechts aftredend keizerin Minouche Heinemans en haar partner.