Orlando Festival in het Oude Salviuskerkje te Limbricht

02 aug 2018, 12:05 Nieuws
salviuskerkje fresco
Op zondag 12 augustus om 15:00 uur vindt er in het Oude Salviuskerkje weer een van de Regioconcerten van het Orlando Festival plaats.
Tijdens dit concert hoort u een van de jonge internationale professionele ensembles uit de Orlando Masterclass in hun favoriete repertoire. De Masterclass is al 36 jaar een belangrijk element van het Orlando Festival. Talloze kamermuziekensembles die nu de internationale podia bespelen, hebben ooit deelgenomen aan de Masterclass van het Orlando Festival.
U gaat luisteren naar het Maas Kwartet: een internationaal ensemble bestaande uit Kristina Rimkevičiũtè-viool, Giulia Sardi-viool, Maria Galkina-altviool en Alexander Avramchik- violoncello. Op hun programma staan twee bijzondere strijkkwartetten:
  • Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975) Strijkkwartet nr.3, op.73 (1946) en
  • Ludwig van Beethoven (1770-1827) Strijkkwartet nr.8, op.59 nr.2 (1806).
Het Maas Kwartet werd in 2017 opgericht aan het Conservatorium Maastricht door vier gepassioneerde studenten die samen muziek maken als gemeenschappelijk doel hebben.
De leden van Maas Kwartet hebben verschillende culturele achtergronden (Wit-Rusland, Litouwen en Italië) en de combinatie van hun technische en expressieve vaardigheden, die voortvloeien uit hun rijke persoonlijke muzikale ervaringen, maakt hen tot een eclectisch ensemble, dat in staat is om originele interpretaties en een veelzijdig geluid te leveren.
Onder begeleiding van Henk Guittart treedt het kwartet veelvuldig op en nam het deel aan diverse kamermuziekfestivals en masterclasses in Nederland en Europa.
In het middeleeuwse Salviuskerkje met zijn fraaie akoestiek zal dit concert van het Maas Kwartet zeer goed tot zijn recht komen.
Entree: vrije gave
Locatie: Oude Salviuskerkje, Platz 2 6141 AT Limbricht