Petitie behoud Intersport op Retailpark al bijna 3000 keer getekend

30 jul 2021, 12:00 Nieuws
intersport op retailpark sittardgeleen
De Gemeente Sittard-Geleen besloot onlangs de tijdelijke omgevingsvergunning voor Intersport op het voormalige Gardenz niet te verlengen.
Reden daarvoor is dat de Intersport Superstore niet wil verhuizen naar de Sportzone, terwijl dat volgens een in 2015 gemaakte afspraak, toen de gemeente de tijdelijke vergunning verleende voor vestiging op Gardenz (tegenwoordig Retailpark SittardGeleen) wel zou moeten gebeuren. De vestiging op Gardenz leverde destijds protesten van de middenstand op, omdat de sportwinkel volgens het bestemmingsplan niet op de woon- en tuinboulevard zou thuishoren. De tijdelijke vergunning werd toen toch verleend, omdat het gebied rond de sportzone in 2015 nog niet voldoende ontwikkeld was en Intersport vreesde dat er niet voldoende klandizie zou zijn om de winkel goed draaiende te houden. Nu zou dat volgens de gemeente wel het geval zijn, maar Intersport is het daar niet mee eens.
Met het niet verlengen van de vergunning is de vestiging van Intersport op Retailpark SittardGeleen daardoor nu illegaal en daarom heeft de gemeente het bedrijf een last onder dwangsom opgelegd. Het bedrijf kreeg daarbij tot 6 weken de tijd om de deuren te sluiten.
Bedrijfsleider bij de Intersportwinkel in Geleen, Ronald de Bruijn, is het niet eens met de stellingname van de gemeente zoals blijkt uit een brief aan het gemeentebestuur, waarin hij reageert op de aangekondigde last onder dwangsom.
Verder startte De Bruijn online een petitie om Intersport op het Retailpark te behouden. Die petitie is inmiddels al bijna drieduizendmaal getekend.