Platform Sittard noemt verdwijnen zwembad Sittard onverteerbaar

03 dec 2020, 10:00 Nieuws
dn8kz09noabmkayqv8wxubfjt tropische 19 juli zwembad de nieuwe hateboer
Platform Sittard, dat zich zoals de naam laat raden inzet voor de belangen van stadsdeel Sittard, is niet te spreken over het voorstel om 48 miljoen euro te investeren in Glanerbrook in Geleen.
Daardoor vallen de zwembaden Het Anker in Buchten en De Nieuwe Hateboer in Sittard buiten de boot. “In gewoon Nederlands: het zwembad in Sittard gaat dicht,” schrijft het Platform in een brief aan het gemeentebestuur. Het Platform gelooft niet in het behoud van het zwembad door het in combinatie met een nog op de Schwienswei te realiseren vakantiepark te laten exploiteren door een private partij.
Het Platform zet vraagtekens bij de wijze waarop Laco de van de gemeente Sittard-Geleen ontvangen subsidie heeft uitgegeven. “Die vraag is relevant als je ziet hoeveel nu voor achterstallig onderhoud aangewend moet gaan worden.”
Verder vraagt het Platform zich af of er überhaupt wel voldoende belangstelling bestaat voor het baanwielrennen. “De hobby's van enkelen, veelal geen inwoner van onze gemeente, gaan onze inwoners heel veel geld kosten.”
Het Platform verwijst naar oudere plannen om sportfaciliteiten samen te brengen op Sportzone Limburg. “Met dit plan van het college is de Sportzone dus definitief afgeschreven,” denkt Platform Sittard.
Platform Sittard zegt niet tegen een investering in sport in stadsdeel Geleen te zijn, maar vraagt zich af of het in de omvang moet die het College voorstelt en of dat ten koste van andere stadsdelen mag gaan.
Het raadsvoorstel Vernieuwbouw centrale sport- en zwemaccommodatie Glanerbrook wordt op vanavond besproken in de raadsronde.