Podiumkerkje: Maasdocumentaires met Jos van den Broek (L1)

15 sep , 16:00 Nieuws
maas bij grevenbicht pinksteren 2023
Op zaterdag 28 september blikt L1-journalist en documentairemaker Jos van den Broek om 19:30 uur in het Podiumkerkje in Grevenbicht terug op zijn documentair werk over de Maas.
In De Maas de baas zoekt de journalist van de regionale omroep Limburg de bewoners op en brengt hij de emoties over de Maas op ontroerende wijze in beeld.
Grensmaas tot de dood en verder# is een project dat hij samen met cameraman Ben Back realiseerde. Hierin staat het project Grensmaas en de band van de bewoners met de rivier centraal. Dat levert indrukwekkende beelden op!
Het project Grensmaas, tussen Borgharen en Roosteren, wordt uitgevoerd door het Consortium Grensmaas. Het gaat om de synthese tussen drie doelen: rivierverruiming ter bestrijding van wateroverlast, natuurontwikkeling en grindwinning. Het gaat om meer dan 1000 hectare nieuwe natuur en het terugdringen van de overstromingskans. In 2027 worden de laatste werkzaamheden rond Grevenbicht afgerond.
Tijdens deze avond geeft de documentairemaker uitleg en gunt ons een blik achter de schermen.
Aansluitend worden de twee documentaires getoond, De Maas de baas en Grensmaas tot de dood en verder.
Maasdocumentaires met Jos van den Broek (L1)
Zaterdag 28 september, 19:30 uur
Podiumkerkje, Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht
Entree: geen (vrijwillige bijdrage)
Kaartjes: reserveren verplicht via [email protected] of via podiumkerkje.nl/reserveringen-podiumkerkje met vermelding van Mosa en aantal personen.