Pole position voor Lando Norris, zware dobber voor Verstappen

31 aug , 17:15 Nieuws
2024f1gp16 max verstappen kwalificatie
Lando Norris heeft na Zandvoort opnieuw pole position gepakt, ditmaal voor de Grote Prijs van Italië, die zondag wordt verreden op het circuit van Monza.
De kwalificatietijd van de McLaren-coureur was 1:19.327. Daarmee was hij 0,109 seconde sneller dan zijn teamgenoot Oscar Piastri, die McLaren een front row lockout bezorgde. Derde werd George Russell (Mercedes).
Verstappen zat er in Q2 goed bij, maar in de eerste run van Q3 klaagde hij over gebrek aan grip. Hij reed de 8e tijd en was langzamer dan Sergio Perez. In zijn laatste run verbeterde hij zijn tijd iets, maar het gat met Norris was veelbetekenend: 0,695 seconde. Nummer 6 Lewis Hamilton noteerde een tijd die 0,186 seconde langzamer was dan die van Norris en was ruim 0,5 seconde sneller dan Verstappen.
De superioriteit die Red Bull de eerste races van het seizoen had is verdampt. Als er niet snel verbetering in de prestaties van de Red Bull komt staat voor Red Bull niet alleen het constructeurskampioenschap op het spel, maar groeit ook de onzekerheid over de vraag of Verstappen dit seizoen zijn vierde opeenvolgende wereldtitel weet veilig te stellen. Het maakt de resterende races er alleen maar interessanter op.
De race start zondagmiddag 1 september om 15:00 uur.