Politiecontrole: 19 waarschuwingen en 5 keer ingegrepen

11 sep 2015, 18:30 Nieuws
politie stop signaal
Afgelopen nacht heeft de politie van basisteam Westelijke Mijnstreek met zes studenten en twee coaches verkeers- en alcoholcontroles gehouden op de Bergerweg in Sittard.
Bestuurders die een lichte overtreding begingen kwamen er met een waarschuwing van af. De reden voor die coulance is de nu al maanden durende strijd die de politie voert voor een betere CAO.
Bij zwaardere overtredingen was er van enige coulance geen sprake meer en kreeg de overtreder wel degelijk te maken met repressief optreden van de politie.
Bij de politiecontrole werden in totaal 77 voertuigen gecheckt. Waarschuwingen waren er voor 19 bestuurders: vier konden hun rijbewijs niet op eerste vordering tonen, vijf hadden een defect aan de verlichting, zes bestuurders hadden het kentekenbewijs niet bij zich en vier droegen geen veiligheidsgordel. Vertaald in bekeuringen zouden de waarschuwingen goed zijn geweest voor een boetebedrag van 2015 euro - exclusief administratiekosten.
Voor vijf andere automobilisten was de politie minder vriendelijk. Dat was voor rijden zonder rijbewijs, verboden wapenbezit, overtreding opiumwet (26 gram cannabis), teveel drank op en een openstaande boete van 185 euro.