Radar Love - eerbetoon aan George Kooymans vanuit Geleen

11 mrt 2021, 17:00 Nieuws
Vandaag is het 73 jaar geleden dat in Den Haag om 17:15 uur George Kooymans werd geboren.
Kooymans maakte sinds de start in 1961 als gitarist en songwriter deel uit van de fameuze Haagse band Golden Earring, die diverse wereldhits wist te scoren. Golden Earring stond in 1970 op de allereerste editie van Pinkpop in het Burgemeester Damenpark in Geleen en schoot het festival te hulp door de geluidsinstallatie van de band ter beschikking te stellen.
In 1977 keerde Golden Earring terug op Pinkpop en daarna werd jarenlang regelmatig een concert gegeven in de Hanenhof in Geleen. Kortom: de Haagse band en Geleen hadden een band.
Had, want aan het bestaan van Golden Earring kwam kortgeleden een abrupt einde toen Kooymans besloot zijn gitaar neer te leggen. Hij blijkt te lijden aan de dodelijke spierziekte ALS.
Als dank voor en eerbetoon aan 60 jaar Golden Earring in het algemeen en aan gitarist en songwriter George Kooymans in het bijzonder klinkt op dit moment vanuit tal van kerktorens de beiaardversie van de hit Radar Love.
En ook vanuit Geleen klinkt de hit. Weliswaar niet verklankt door een beiaardier op een carillon, maar wel door een draaiorgel, dat afgelopen dinsdag voor deze gelegenheid boven het oude gemeentehuis van Geleen werd getakeld. Kijk en luister naar de video die daarover werd gemaakt door Michel van Dijke.(Klik op de afbeelding boven dit bericht.)